Log in

Hoe betreden de linkse partijen de electorale arena?

1 JAAR VOOR DE LOKALE VERKIEZINGEN

Het vele geruzie binnen de regering-Michel de voorbije jaren deed bijna vergeten dat men aan het begin van dit kabinet droomde van 10 jaar centrumrechts bestuur. De peilingen, de terugkeer van een relatieve vrede tussen de federale coalitiepartners en de ‘bekering’ van cdH tot de centrumrechtse geloofsleer, versterkt alvast de droom van verlengingen. Dat de linkerzijde een volledig decennium tot de oppositie veroordeeld zou worden, is ongezien in onze naoorlogse politieke geschiedenis. Als deze generatie linkse politici dus niet tot in 2024 aan de kant om een ‘retour du coeur’ wil staan roepen, gaat ze best snel aan de bak....

Samenleving en politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 8 (oktober), pagina 4 tot 12