State of the Left - juli 2016

Brexit: de echte les voor Europees Links

juli 2016

Sinds de Brexit wordt gespeculeerd over welk land als volgende uit de Europese Unie zal stappen.  Maar zoals deze State of the Left aantoont, is het vooruitzicht van andere referenda niet de enige zorg voor progressieven. Het echte probleem, zo leert het Britse referendum, is dat de traditionele arbeidersklasse niet langer de antwoorden op haar zorgen zoekt bij Links. Over de hele Unie zien we eenzelfde patroon: populistische krachten winnen ten koste van centrumlinkse partijen. 

Policy Network politieke waarnemers
Maandelijkse berichten uit de hele wereld. De "State of the Left" bevat bijdragen van zowel reguliere columnisten als gastschrijvers

 

   Spanjes verloren miljoen

Terwijl PSOE haar positie als leider op links verstevigde tijdens de laatste verkiezingen van juni, bleken de kiezers van Podemos meer wispelturig dan voorspeld.
Luis Fernando Medina Sierra

   Australische optimisten

Hoe slaagde Labour er in recht te krabbelen na slechts drie jaar in de oppositie en geconfronteerd met vijandige media?
Richard Angell

   SPD: mind the gap

De Duitse sociaaldemocraten moeten opletten niet te veel te beloven en slechts weinig te realiseren in haar antwoord op de Brexit.
Michael Miebach

   Een nieuw tijdperk?

Binnenkort staan nieuwe verkiezingen gepland. Er is een treffende gelijkenis tussen de Oostenrijkse kiezers die de vrijheidspartij FPÖ steunen en diegenen die in het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit kozen.
Gerhard Marchl

   Een 'terug naar normaal' presidentschap?

De beslissing van de Franse socialisten om in januari 2017 presidentiële voorverkiezingen te houden lijkt op een drastische ommekeer, maar is eerder een handig manoeuvre van François Hollande.
Jocelyn Evans en Gilles Ivaldi

   Einde voor post-communistisch Links?

De Poolse politiek blijft interessant; nu lijkt een nieuwe progressieve partij in de maak.
Jedrzej Wlodarczyk

 

Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk