State of the Left - oktober 2016

Te veel chefs werkt niet

oktober 2016

De juiste partijleider is de sleutel tot electoraal succes voor gelijk welke partij. Dat blijkt vandaag voor socialisten gemakkelijker gezegd dan gedaan. Decennialang waren vooral de partijkaders belast met het kiezen van de partijleider. Vandaag worden meer mensen, ook van buiten de partij, in het proces betrokken om zo te komen tot een kandidaat met de grootst mogelijke nationale aantrekkingskracht. Zo simpel is het evenwel niet. Te veel chefs verbrodden de maal. Te veel strijd geeft het beeld van een zwakke en verdeelde beweging. Zowel in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Spanje is er op dit moment een strijd gaande om het leiderschap binnen de socialistische partij. 

Policy Network politieke waarnemers
Maandelijkse berichten uit de hele wereld. De "State of the Left" bevat bijdragen van zowel reguliere columnisten als gastschrijvers

 

  De ‘pech’ van de linkse oppositie
Dat de links-rechtsdiscussie wordt gevoerd binnen de regering-Michel zelf, en niet tussen de regering en de oppositie, maakt het voor de ‘echte’ oppositie moeilijk om uit de verf te komen.
Wim Vermeersch 

   300 dagen later

De PSOE is een wespennest. De Andalusische president Susana Díaz zal waarschijnlijk Pedro Sánchez opvolgen als partijleider.
Elisa Díaz en Marta Romero

   Het touwtrekken over CETA

De beslissing van SPÖ om het handelsverdrag tussen EU en Canada op de politieke agenda te zetten, kan als een boemerang in haar gezicht terugkomen.
Gerhard Marchl

  Te veel chefs is niet goed

Het ogenschijnlijke onvermogen van de PS om een geloofwaardige kandidaat te vinden voor de presidentiële verkiezingen van volgend jaar, kan ook voorbij de verkiezingen repercussies hebben.
Jocelyn Evans en Gilles Ivaldi

  Loskomen van de waan van het linkse blok
De strategie van de Labour Party om een pact te sluiten met andere linkse partijen is gedoemd om te mislukken.
Josie Pagani

  Het wordt persoonlijk voor Renzi
Iedereen wacht op de uitslag van het referendum over de constitutionele hervormingen. Het persoonlijke lot van Matteo Renzi ligt in de schaal.
Mattia Guidi

  Strijd om het partijleiderschap
De PvdA heeft zes weken de tijd om haar partijleider te verkiezen voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.
Bart Van Bruggen

  De parodie wordt gevaarlijk
De race van Donald Trump naar het Witte Huis loopt gevaar, maar met zijn kandidatuur evenzeer een fundamentele pijler van de Amerikaanse democratie.
Claire O’Connor

  Remedie tegen electorale neergang?
De socialistische minderheidsregering, die in het parlement de steun krijgt van uiterst links, doet het op haar eerste verjaardag uitstekend in de peilingen.
Hugo Coelho


 

Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk