Abonneer Log in

Inclusie is géén doelgroepen­beleid

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 14 tot 15

Inclusie gaat niet over hen, maar over jij en ik.

Inclusie is hot. Langs alle kanten worden we overstelpt met informatie over inclusie, en hoe organisaties en bedrijven hierop inzetten. En dat ligt heus niet enkel aan het algoritme achter mijn feeds op sociale media. Het besef groeit stilaan bij veel stakeholders op de arbeidsmarkt dat inclusie de beste strategie is om op een duurzame en slimme manier met de veranderingen op die arbeidsmarkt om te gaan. De structurele krapte en de veelgebruikte 'war for talent' worden al snel aangehaald als hét argument om op atypisch talent te kunnen 'hunten'. Nu kunnen we écht niet anders, toch?

Het risico van...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 14 tot 15