Abonneer Log in

Lieve Colruyt

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 8 (oktober), pagina 33 tot 40

Gent (1978)

Kinderen in hun cité in de buurt van Palinghuizen.

Lieve Colruyt (Halle, 1956) is sinds 1979 freelance persfotografe, vooral voor De Morgen. Vanaf 1980 gaf ze fotografie in de Koninklijke Academie Schone Kunsten Gent; sinds 2002 is ze artistiek docent aan de Hogeschool Gent. Ze fotografeert voornamelijk sociale kwesties, en is sinds haar studies vooral geïnteresseerd in immigranten. Voor deze portfolio (behalve de laatste foto) putten we uit haar reizende fototentoonstelling ‘40 jaar Turkse migratie’. Deze fotoreeks toont perfect aan dat het huidige diversiteitsprobleem er één van de longue durée is; decennia terug leefden ‘allochtonen’, toen nog ‘gastarbeiders’ geheten, ook al in socio-economische achterstelling.

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 8 (oktober), pagina 33 tot 40