Abonneer Log in

Eva Snoijink

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40

Ellis

De Nederlandse Eva Snoijink fotografeert sinds 2004 onder de naam Mevrouw Fluitekruidje. Ze fotografeert kinderen van alle leeftijden, puur zoals ze zijn. In 2006 kwam ze voor het eerst in aanraking met een meisje met Downsyndroom. Het viel haar op dat ze net zo was als alle andere kinderen die ze gefotografeerd had en dat haar vooroordeel gebaseerd was op wat ze wist van Downsyndroom; niets dus. Ze besloot hier iets mee te doen en zo is het project Down’s upside ontstaan. In een tijd waar prenataal testen een feit is, geeft Snoijink een onmiskenbaar positieve kijk op het leven met een kind met Downsyndroom. Haar website is www.downsupside.com; het fotoboek kan men bestellen via de Standaard Boekhandel en op www.bol.com.

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40