Abonneer Log in

Eric De Mildt

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 17, 2010, nr. 2 (februari), pagina 25 tot 32

Buitenwijken Port-au-Prince

Mensen komen van het platteland de stad binnen.

Eric De Mildt (1966) is een freelance fotograaf. Zijn werk verschijnt in De Standaard, Le Soir Magazine, Elle, Marie-Claire, Goedele, De Morgen, NRC Handelsblad, Vanguardia, Libération en National Geographic. Hij maakte reportages voor de Europese Commissie, De Brakke Hond, Fedasil, psychiatrisch instituut Dr. Guislain, stad Amsterdam, stad Antwerpen, Max Havelaar, Oxfam International en Greenpeace. In 2008 gaf Lannoo zijn meest recente project, Factory work in Flanders, over industriële arbeid in Vlaanderen uit.
In deze portfolio brengen we zijn foto’s uit Haïti van vóór de aardbeving van 12 januari 2010. Decennia van milieudegradatie, landbouwcrises, geweld, dictatuur en instabiliteit zorgde ervoor dat Haïti, met 85% van de bevolking onder de armoedegrens, reeds voor de ramp al een puinhoop was.

Samenleving & Politiek, Jaargang 17, 2010, nr. 2 (februari), pagina 25 tot 32