Abonneer Log in

Armoede door kinderogen

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 5 (mei), pagina 33 tot 40

foto: Karin Janssens

Eind 2010 lanceerde Theo Beck, als voormalig docent fotografie en lid van de Antwerpse Cultuurraad, een laagdrempelig maatschappelijk fotoproject rond de relatie tussen kinderen en armoede. Tezamen met Agorakring (een vrijzinnig-humanistische kring voor studie en actie in verband met samenlevingsopbouw), Oases (het centrum voor ongelijkheid, armoede en sociale uitsluiting en de stad, UA) en Brandpunt 23 (collectief van sociaal-maatschappelijke fotografen) werd ‘Armoede door Kinderogen’ op poten gezet. Wat het project wil doen, is de vanzelfsprekende stereotypische en uitwendige benadering van armoede doorbreken, en armoede een menselijk gelaat geven. Hiermee wil men de bewustwording voor armoede op een nieuwe manier in de kijker stellen, die voorbij gaat aan stigmatisering, en die zich probeert in te leven in de wijze waarop armoede beleefd wordt door kinderen. De fototentoonstelling is te bezichtigen van 27 april t.e.m. 30 mei, dagelijks van 7 tot 17 uur tijdens de weekdagen, UIA gebouw Grauwzusters, Lange Sint Annastraat 7, te Antwerpen.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 5 (mei), pagina 33 tot 40