Abonneer Log in

Bruno Stevens

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 6 (juni), pagina 33 tot 40

Neve Dekalim, Gazastrook, 12 september 2005

Duizenden Palestijnen van het nabijgelegen Khan Younes komen bij dageraad aan in Neve Dekalim om voor het eerst deze voormalige Joodse nederzetting te zien. De meeste mensen proberen nog iets bruikbaars te vinden in de ruïnes van de gebouwen, die werden vernietigd door het Israëlische leger.

Bruno Stevens (°1959) besloot pas in 1998 fotojournalist te worden, na een carrière in de muziekwereld. Zijn beelden van wereldwijde conflicten en hun impact op de lokale burgerbevolking verschenen in vele toonaangevende kranten en magazines zoals The Sunday Times Magazine, Stern, Libération, Time, Newsweek, Paris-Match. Vanaf deze maand loopt zijn fotografietentoonstelling ‘Ground - Palestina 2000-2010’ in de Kunsthal van de Sint-Pietersabdij, Gent (10 juni - 18 september 2011, open van dinsdag tot zondag, 10u00 tot 18u00). Daarin brengt Bruno Stevens in een honderdtwintigtal foto’s het resultaat van de ontmoetingen en gebeurtenissen van de voorbije tien jaar in Palestina. Bruno Stevens maakte krachtige beelden van deze strijd. Door zijn ogen zien we, digitaal, het gevecht voor democratie van de mensen in het Midden-Oosten. De foto’s vormen een visueel archief van veel persoonlijk leed ten gevolge van de spanningen en conflicten in het Midden-Oosten.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 6 (juni), pagina 33 tot 40