Abonneer Log in

Eleni Kiomourtzi

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 7 (september), pagina 41 tot 48

HET HUIS IS EEN RUÏNE, MAAR DE TUIN LIGT ER NOG

Vele Grieken keren nu massaal terug naar het platteland, waar het leven goedkoper is en de huizen van de (groot)ouders staan. Deze huizen staan vaak op instorten.

Samenleving en politiek gaf deze zomer een camera mee met Eleni Kiomourtzi om tijdens haar vakantie in Noord-Griekenland foto’s te nemen van haar thuisland. De Grieken staan oog in oog met de grootste crisis in hun naoorlogse bestaan. Zonder de pretentie te hebben een volledig beeld te schetsen van het lijden van de Griekse bevolking, wil deze fotoreeks een aantal beelden tonen die de Griekse inventiviteit, en de vaak geestige absurditeit van het leven op het platteland en in kleine steden, weergeeft.

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 7 (september), pagina 41 tot 48