Abonneer Log in

Joost De Bock - Tyfoon Haiyan (Filipijnen)

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 10 (december), pagina 17 tot 24

JOOST DE BOCK – Tyfoon Haiyan (Filipijnen)

Op 8 november 2013 werden de Filipijnen getroffen door tyfoon Haiyan. Die zorgde voor een enorme materiële ravage. Het officiële dodental bedroeg op zaterdag 23 november 5.235 mensen, maar is ondertussen ongetwijfeld verder opgelopen. Volgens schattingen van de VN zijn meer dan 11,3 miljoen inwoners van de Filipijnen getroffen door de ramp, zijn ongeveer 673.000 mensen dakloos geworden, worden zo’n 5 miljoen kinderen bedreigd door ondervoeding en hebben ongeveer 800.000 zwangere vrouwen en moeders voedingshulp nodig. De zwaarst getroffen stad was Tacloban, waar het Belgische B-FAST-team 10 dagen lang de eerste zorgen heeft verleend. De kleine 40 medische en logistieke medewerkers van het team richtten onder meer een veldhospitaal in en installeerden een waterzuiveringsstation voor de slachtoffers. Ze behandelden meer dan 200 mensen per dag. In hun zog reisde fotograaf Joost De Bock mee. In dit portfolio vindt u een aantal beelden van zijn aangrijpende reportage.

De Bock Joost

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 10 (december), pagina 17 tot 24