Abonneer Log in

Eddy Van Gestel - Terra Africana

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 7 (september), pagina 49 tot 56

EDDY VAN GESTEL – TERRA AFRICANA

Fotograaf Eddy Van Gestel (°1964) leeft en werkt in België en in Afrika. Fotografie is voor hem een zoektocht naar een magische en mysterieuze realiteit waarbij de grens tussen werkelijkheid en impressie vaak flinterdun is. Of het gaat om portretten, natuurfoto’s, stillevens of foto’s van landschappen, ze hebben alle gemeen dat ze hun grafische kracht putten uit de eenvoud waarmee ze in beeld worden gebracht. Van Gestel verwierf internationale bekendheid met A continent in the picture, Afrika XL en To the rythm of the sun. Vanaf 3 oktober ligt zijn nieuwste boek Terra Africana in de boekhandel en kunt u de gelijknamige expositie bezoeken (vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 u en 18.00. Kloosterstraat 15, 2000 Antwerpen. Vrije toegang). Meer info via www.eddyvangestel.com.

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 7 (september), pagina 49 tot 56