Abonneer Log in

Armoede door kinderogen 3

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40

Het is al de derde editie van de fototentoonstelling ‘Armoede door kinderogen’, deze keer onder het motto ‘Water en Brood’. Het collectief van sociaal voelende fotografen, aangevuurd door Theo Beck samen met Wim Rosiers en de vzw Agorakring, gaat door op de sinds drie jaar ingeslagen weg. Ze vraagt opnieuw aandacht voor kinderen die in armoedige omstandigheden opgroeien. Kinderen werden uitgenodigd om met ter beschikking gestelde fototoestellen in beeld te brengen wat hen het meest aanspreekt in hun leefwereld. Het is een inkijk op hun beleving en hun gevoelens. "We zijn er van bewust dat we de armoede niet kunnen oplossen, het is een druppel op een hete plaat, maar een welgekomen verfrissing voor die kinderen die toevallig onder onze druppel zitten". De foto’s zijn getrokken door kansarme kinderen van 8 à 10 jaar oud uit Castelnau (Fr.), Marseille (Fr.) & Deurne. Dat beeldmateriaal wordt in een reizende tentoonstelling geconfronteerd met de visie van de fotografen op armoede: in december in het ontmoetingscentrum Nova (Kiel), van 24 januari tot 21 februari in de Sint-Niklaaskerk (Gent) en in maart in het Klooster van de Grauwzusters (Antwerpen).

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40