Abonneer Log in

Nick Hannes - Mediterranee. The Continuity of Man

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 5 (mei), pagina 41 tot 48

NICK HANNES - Mediterranee. The Continuity of Man

Na een reeks dramatische scheepsrampen staat het vluchtelingenprobleem volop in de schijnwerpers van de wereldpers. De Europese Unie begrijpt dat het zo niet langer kan. Ook particulieren nemen initiatieven. De dood doet Europa ontwaken. Toch is het probleem met de vluchtelingenstromen niet nieuw. Gedurende jaren volgde fotograaf Nick Hannes de vluchtelingen langs de drie belangrijke mediterrane routes (west: Ceuta/Melilla; midden: Lampedusa en Malta; oost: grens Griekenland-Turkije). Hij legde op beeld vast hoe de Middellandse Zee steeds meer fungeert als een slotgracht rond Fort Europa, waardoor vluchtelingen hun leven riskeren via de zee. Zijn foto’s registeren hoop en wanhoop. De volledige collectie is te bekijken op de website www.continuityofman.com. Of, voor wie in de buurt is: de volgende exhibitie loopt van 23 juni tot 30 september 2015 in de Thessaloniki Biennale of Contemporary Art.

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 5 (mei), pagina 41 tot 48