Abonneer Log in

Kristof Vadino - Molenbeek

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 10 (december), pagina 49 tot 56

KRISTOF VADINO - Molenbeek

Kristof Vadino fotografeert sinds anderhalf jaar voor kranten, magazines en ngo’s. Eind november trok hij met camera in de hand door Molenbeek, toen veelvuldig in het nieuws en vaak beschreven als een getto van de jihad. De solidariteitsmars nuanceerde dat beeld. Molenbeek is geen banlieu van Brussel, maar wel een complexe gemeente. Tegelijk harder én warmer dan veel andere plaatsen in België. Doordrongen van de evenementen en de media-aandacht vervolgde het leven in de Molenbeek zijn gang. Met armoede, overbevolking en werkloosheid, die hun deel opeisen als één van de oorzaken van het jihadisme.

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 10 (december), pagina 49 tot 56