Abonneer Log in

Caroline Alida - Between Worlds

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 1 (januari), pagina 49 tot 56

CAROLINE ALIDA - BETWEEN WORLDS

Deze fotoreeks zoomt in op 2 werelden: traditionele genezers uit het West-Afrikaanse Niger en sjamanen uit midden Siberië. Ze hebben een vorm van natuurgodsdienst, voorouderverering, traditionele geneeswijzen en een rijk palet aan rituelen gemeen. Het zijn ongekende werelden in de schemerzone die fascineren. Hierbij is het opmerkelijk dat het sjamanisme in Siberië een sterke ‘revival’ doormaakt, terwijl het sjamanisme in West-Afrika onder druk van radicale islam in de verdrukking komt. Via analoge, vertraagde fotografie brengt Caroline Alida indringende portretten en ruimten met een spirituele inslag. (© Caroline Alida).

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 1 (januari), pagina 49 tot 56