Abonneer Log in

BBRoW - De sociale huisvestingscrisis in Brussel

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 5 (mei), pagina 49 tot 56

De Brusselse Bond voor het Recht op Wonen (BBRoW) publiceert voor het eerst een stripverhaal dat het accent legt op het gebrek aan daadkracht bij de bouw van sociale woningen. Achter de schijnbare lichtheid schuilt een duidelijke veroordeling van de ambigue houding die de Brusselse regering inneemt over de sociale huisvesting. De Brusselse ministers kondigen al jaren de bouw aan van duizenden sociale woningen, maar in de praktijk worden er nauwelijks 111 nieuwe sociale woningen gebouwd per jaar. Vandaag staan in totaal 43.445 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning.

De BBRoW eist dat er veel meer betaalbare, sociale woningen worden ontwikkeld. Daarom moeten de overheidsterreinen in handen van de overheid blijven en niet worden verkocht aan priv├ępromotoren. Op publieke terreinen moeten 50% sociale woningen worden gebouwd. En ten slotte moeten ook priv├ęterreinen worden gebruikt voor sociale huisvesting, via de sociale lasten. De volledige strip is online te bekijken via https://paniekbijdesocialehuisvesting.tumblr.com.

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 5 (mei), pagina 49 tot 56