Abonneer Log in

Frederik Buyckx - Syrische vluchtelingen

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32

FREDERIK BUYCKX - SYRISCHE VLUCHTELINGEN

Frederik Buyckx (1984, Antwerpen) werkt sinds 2010 als freelancefotograaf voor binnenlandse en buitenlandse media. Maar het liefst trekt hij erop uit met rugzak en landkaart naar de meest afgelegen streken. Nadat hij in 2013 al een eervolle vermelding kreeg op de World Press Photo Awards met zijn serie ‘Jesus, Make-Up and Football’ over het dagelijkse leven in de favela’s van Rio de Janeiro, won hij in april dit jaar de prijs ‘Fotographer of the Year 2017’ en ‘1st place Landscape Category 2017’ met zijn landschappenreeks ‘Whiteout’, beiden uitgereikt op de Sony World Photography Awards. Voor Samenleving en politiek bundelt hij een aantal van zijn foto’s over Syrische vluchtelingen, die hij maakte in opdracht van Handicap International.

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32