Log in

Waarom we Belfius best in eigen handen houden

De beursgang van Belfius, zoals voorzien door de regering-Michel, is er door de koppeling aan het Arco-dossier nog niet van gekomen. Gelukkig maar. Het debat grossiert in ideologische boutades. In dit stuk geven we acht redenen waarom Belfius niet naar de beurs brengen goed is voor ons.

DOSSIERS REGERING-MICHEL

F-35: toys for boys
Melissa Depraetere
Waarom we Belfius best in eigen handen houden
Marjon Meijer en Frank Vanaerschot
Het Investeringspact kan anders
Dries Goedertier

Als het goed is, mag het ook gezegd. De beslissing om Belfius niet naar de beurs te brengen, is één van de beste resultaten van de regering-Michel. Alleen… gaat het hier natuurlijk niet echt om een beslissing. Het uitstel van de beursgang gebeurt niet dankzij, maar ondanks de regering. Net als in 2011 toen Belfius tegen de wil van de regering werd genationaliseerd, zijn het ook nu 'omstandigheden' die de regering dwingen de bank bij te houden. Het uitstel van de beursgang wordt als een gemiste kans gezien.

Als er al een kans gemist is in het Belfiusdossier, dan wel...

Samenleving & Politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 9 (november), pagina 19 tot 24