Log in

World Inequality Report 2018

World Inequality Report 2018

T. Piketty, L. Chancel, F. Alvaredo, E. Saez, G. Zucman
World Inequality Lab, Parijs, 2018

Vier jaar nadat stereconoom Thomas Piketty zijn bestseller Kapitaal in de 21e eeuw op de wereld losliet, is er eindelijk een vervolg. In World Inequality Report2018 bespreekt Piketty samen met vier andere economen de stand van zaken omtrent ongelijkheid anno 2018.
De vijf onderzoekers brengen in het Rapport de recentste gegevens over inkomens- en vermogensongelijkheid samen. Dat is hun plicht, vinden ze. Want hoewel steeds meer mensen zich zorgen maken over de stijgende ongelijkheid, is er nog steeds te weinig geweten over de aard van het probleem. Dat informatiegebrek staat een eerlijk en democratisch debat in de weg. Door de...

Samenleving & Politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 10 (december), pagina 68 tot 70