Log in

Hoe eurosceptisch is de Vlaming?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 30 tot 37

Sinds de jaren 1990 is de publieke consensus over het Europese project almaar afgenomen. Meer recent wordt het verhevigde euroscepticisme het best geïllustreerd door de Brexit-stem in het Verenigd Koninkrijk, het grote electorale succes van eurokritische partijen en de toenemende publieke ontgoocheling over de Europese integratie. Zowel vanuit linkse als rechtse hoek worden er dan ook heel wat vraagtekens geplaatst bij de richting die de EU dient in te slaan, en blijft de koers van de EU – zeker na het Brexit-referendum – hoogst onduidelijk.

In dit artikel gaan we na in welke mate Vlamingen het Europese project steunen.i Aan...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 30 tot 37