Log in

Ooit worden we allemaal single

Er is geen enkel land waar single zijn zo duur is als in Belgiƫ. Terwijl het aantal singles stijgt, blijft het beleid achter.

Mijn ouders waren jonge dertigers aan het einde van de jaren 1980. Ze hadden een koophuis in de regio waar ze opgroeiden, een eerste kind en ze waren al enkele jaren getrouwd. Mijn vader werkte al jaren bij hetzelfde bedrijf en doet dat vandaag nog steeds. Vergelijk dat met mijn levensloop. Ik ben nu 31 en heb een cv dat bestaat uit stapelbanen en freelanceprojecten. Terwijl mijn moeder thuisbleef, werk ik al meer dan een decennium voltijds. Ik woon in een ander land dan het land waar ik opgroeide. Ik woonde samen met huisgenoten en partners, en woon inmiddels weer...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 48 tot 49