Abonneer Log in

Quo Vadis, Europees Links?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 58 tot 63

Collectief was links nog nooit zo klein in het Europees Parlement. Maar onder die vlag gaan een hele reeks kleinere en idiosyncratische tendensen schuil. Een overzicht.

LINKS IN HET SLOP

Reportage uit de buik van de sp.a-campagne
Jan De Meulemeester
De electorale paradoxen van sp.a
Chris Gaasendam
PVDA: Black Box Revelation
Jelle Versieren
Quo Vadis, Europees Links?
Thomas Jacobs

Het verhaal van de Europese verkiezingen op 26 mei was voor links de heruitgave van een ondertussen vrij stereotiep script: verliezen over de hele lijn, een historisch slecht resultaat, veel soul searching en geroep om herbronning, doorspekt met steeds meer twijfels of ontsnappen aan de negatieve spiraal ├╝berhaupt wel nog mogelijk is. Hoewel dat narratief ondertussen bijna een karikatuur van zichzelf is, valt er helaas weinig tegen in te brengen. In deze bijdrage gaan we dieper in op de resultaten van de sociaaldemocraten van de S&D, de groenen en linkse nationalisten van G/EFA, en het radicaal-linkse GUE/NGL.

GROENE...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 58 tot 63