Abonneer Log in

Privatisering op Vlaamse wijze

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 9 (november), pagina 12 tot 13

De 'krachtige' overheid van Jambon I heeft vooral 'marktversterkende' ambities.

'Het is onze ambitie dat Vlaanderen een onbetwiste referentie wordt in het Europa van de jaren twintig', zo staat te lezen in het regeerakkoord van Jambon I. De Vlaamse regering stuurt aan op een 'krachtige overheid'. De vraag is echter: om wat juist te doen? Een antwoord op die vraag brengt ons bij een stokpaardje van een welbepaalde regeringspartij: het 'primaat van de politiek'. De beleidsrol van het middenveld is al langer een doorn in het oog van N-VA. De partij grijpt nu haar kans om de teugels strakker in de hand te nemen. Ook voor ons model van publieke...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 9 (november), pagina 12 tot 13