Abonneer Log in

The Great Reversal

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 79 tot 81

Het boek van Thomas Philippon leest als een waarschuwing voor de Europeanen om de fouten van de Amerikanen niet te maken.

The Great Reversal

Thomas Filippon
Harvard University Press, Cambridge, 2019

Franse economen zijn hot in de Verenigde Staten. Thomas Piketty verkocht een half miljoen exemplaren van zijn Capital in the Twenty-First Century. Emmanuel Saez en Gabriel Zucman schreven met The Triumph of Injustice een bestseller waarin ze de fiscale ongelijkheid aanklagen. De laatste in de rij Franse economen is Thomas Philippon. In tegenstelling tot Piketty en Saez/Zucman, die een uitgesproken progressief profiel hebben, is Philippon een liberaal of zoals hij zelf zegt 'a free market liberal'. Daarmee onderscheidt hij zich van zijn landgenoten-economen. Thomas Piketty is namelijk een bekende compagnon de route van de Franse PS. Hij steunde achtereenvolgens Ségolène...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 79 tot 81