Abonneer Log in

Zet vrouwen in de kijker

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 88

Steek vrouwen niet onder stoelen of banken. Laat ze zien. Op meetings. In promotiecampagnes. Of als auteurs in progressieve tijdschriften. Ik zeg zo maar wat.

Vond u het ook zo'n boeiende SamPol? Ik alvast wel. Al moet ik bekennen dat ik bij het lezen van de inhoudstabel even de wenkbrauwen gefronst heb. Waarom? Omwille van wat ontbrak: voldoende vrouwelijke auteurs. Slechts 6 van de 25 auteurs in dit nummer zijn vrouw. Het is veelzeggend dat zelfs een progressief tijdschrift als SamPol er niet in slaagt meer vrouwelijke auteurs een stem te geven. Want representatie en visibiliteit zijn belangrijke aspecten in het sluiten van de gender gap. Daarnaast is de realiteit natuurlijk wat ze is: er zijn minder vrouwen actief op hoge posities in het bedrijfsleven...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 88