Abonneer Log in

Welk energielandschap tegen 2025?

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 50 tot 54

Stellen dat de Belgische energiewereld ongeduldig naar een nieuwe regering heeft uitgekeken, zou een understatement zijn. Op het vlak van energie staan we namelijk voor gigantische uitdagingen. Na jaren van beleid dat vooral door stilstand gekenmerkt werd, moet deze regering willens nillens knopen doorhakken. Haar beslissingen zullen het Belgische energielandschap voor de komende decennia bepalen. In dat opzicht zal De Croo I zich in een rijtje van historische voorgangers met ook een suffix 1 plaatsen. Denk aan Tindemans I, die met het Uitrustingsplan ons land definitief richting kernenergie loodste, of Verhofstadt I die de liberalisering en ontmanteling van monopolies in...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 50 tot 54