Abonneer Log in

Wat mensen aanbelangt

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 4 (april), pagina 9 tot 10

Rudolf Boehm pleitte een halve eeuw geleden al voor een andere economie.

Rudolf Boehm was filosofieprof aan de Universiteit Gent. Hij stierf in 2019 op 91-jarige leeftijd en liet een omvangrijk oeuvre na. Dit wordt nu zo veel mogelijk en gratis opengesteld via een website. Je vindt er niet alleen zijn publicaties, maar ook het tijdschrift Kritiek, waar hij de spil van was en werk van auteurs uit zijn omgeving. Toegegeven: niet alles verteert even makkelijk. Maar het belangrijkste is eigenlijk vrij eenvoudig, ook voor niet-filosofen. Hij heeft het over wat mensen echt aanbelangt.

Filosofie is kritiek, hoorde ik hem ontelbare malen zeggen. En kritisch was hij. Niet in de zin dat...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 4 (april), pagina 9 tot 10