Log in

Tijd voor een Internetionale

Over netneutraliteit blijven we best niet neutraal. De afschaffing ervan brengt niet alleen de democratische toegang tot het internet in gedrang, maar bedreigt ook de werking ervan. Met het afschaffen van de netneutraliteit komt alle macht over de werking van het internet in handen van enkele grote concerns. Netneutraliteit wordt het best door de (internationale) overheid gewaarborgd, onder democratische en transparante controle van het parlement.

HET EINDE VAN DE VANZELFSPREKENDHEID

Ben jij afgelopen jaren ook verslingerd geraakt aan het aanbod van Netflix, beschouw jij YouTube als je beste partner in het levenslange leren, volg je de actualiteit via VRT NWS, ga je ook de wereld verbeteren via de talks van TedX, of heb je gewoon je cd-collectie op zolder opgeborgen omdat je toch over een Spotify-abonnement beschikt? Communiceer jij ook het liefst via Skype, WhatsApp, Facetime en Snapchat? Dit is sinds 14 december allemaal een stuk minder vanzelfsprekend geworden.

De dag voordien stuurde Tim Berners-Lee volgende alarmkreet via Twitter de wereld in:

'The @FCC_'s...

Samenleving en politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 1 (januari), pagina 44 tot 48