Log in

Klimaatverandering? Det är en uppfinning!

Zweden heeft een goede reputatie inzake milieubeleid als vluchtelingenaanpak, maar de voorbije jaren is een bijzondere coalitie ontstaan tussen diegenen die klimaatverandering ontkennen en de extreemrechtse partij Zweden Democraten in de Riksdag. 'Klimaatverandering? Det är en uppfinning!' Dat is een uitvinding van de (linkse) elite.

DE VELE GEDAANTES VAN EXTREEMRECHTS

De stille invoering van het 70-puntenplan
Alexis Deswaef
Welkom in het tijdperk van het globale nationalisme
Ico Maly
Hoe kan het verder met de man?
Celia Ledoux
Klimaatverandering? Det är en uppfinning!
Martin Hultman
Zijn extreemrechts en extreemlinks even erg?
Vincent Scheltiens

Al dertig jaar staat de klimaatverandering op de politieke agenda en het bewustzijn over de impact van de mens op het klimaat bestaat zelfs al meer dan vijf decennia. Toch staan we vandaag verder dan ooit van een oplossing. In de jaren 1980 was er nog een sterke milieubeweging, bestond een zekere politieke consensus en stonden sociaaldemocraten in de frontlinie om de kwestie aan te pakken. Dat is vandaag anders. In de afgelopen jaren horen we steeds meer stemmen die de klimaatverandering, en meer bepaald de impact van de mens, ontkennen. In Zweden zit er met de Zweden Democraten zelfs...

Samenleving & Politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 8 (oktober), pagina 24 tot 27