Log in

Dit is geen oorlog tussen ons en de politiek

Wij willen samenwerken. Dat beleidsmakers maar gebruik maken van wat wij aanreiken.

Terugblikkend op de voorbije maanden ben ik vooral trots. Trots op mijn generatie. Trots op al mijn leeftijdgenoten die willen spijbelen en de straat opkomen om te vechten voor hun toekomst. We hebben een hele generatie de straat op gekregen. Dat is ongelooflijk. En eigenlijk hebben we er niet eens veel voor moeten doen, zozeer leefde de klimaatcrisis al in de hoofden van die jongeren. Dat heeft me erg verrast en maakt het zo mooi. De reacties van het beleid vind ik daarentegen een beetje teleurstellend. Het gevoel van urgentie is er niet. Beleidsmakers schijnen niet te willen beseffen dat...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 2 (februari), pagina 42 tot 43