Log in

De onzichtbare wooncrisis

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 3 (maart), pagina 77 tot 79

De onzichtbare wooncrisis

Joy Verstichele
Epo, Berchem, 2018

De Belg is met een baksteen in de maag geboren. Het is een cliché zo groot als, jawel, een huis. Maar zoals wel vaker met clichés het geval is: fout. Het is het beleid dat de Belgen gulzig maakt. Met na de Tweede Wereldoorlog de wet De Taeye voor het verwerven van individuele woningen, bij voorkeur in eindeloze bouwlinten aan elkaar geregen. En vooral ook met fiscale voordelen, tegenwoordig gekend als de woonbonus, die eigenaars jarenlang belonen omdat ze in staat zijn een huis te verwerven.

De overheid doet er dus veel, zo niet alles, aan om van zoveel mogelijk...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 3 (maart), pagina 77 tot 79