Log in

Hoe is het nog met Griekenland?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 72 tot 73

Na negen jaar crisis zijn de Europese banken gered, maar de Grieken hebben hun inkomen fel zien teruglopen.

In 2014 was de partij van huidig premier Alexis Tsipras de grote winnaar in de Europese Parlementsverkiezingen. Syriza was voor velen een geloofwaardige alternatief op het besparingsbeleid dat het Griekse bnp met een kwart had verminderd. Maar sinds Tsipras in juli 2015 een complete koerswijziging heeft doorgevoerd, is het niet zeker of Syriza dit jaar de verkiezingen kan winnen.

Toch lijkt het beter te gaan met Griekenland dan in 2014. Het laatste hulpprogramma dat het land met de crediteuren had afgesloten, liep in augustus 2018 af en het land zou weer op eigen benen staan. Tevens neemt de werkloosheid langzaam...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 72 tot 73