Abonneer Log in

Women in Finance

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 12 tot 13

Waarom een gezonde gendermix in de financiële wereld belangrijk is.

In de meeste Europese landen vertegenwoordigen vrouwen ongeveer 50% van alle bankmedewerkers. Kijken we echter naar de gendermix op verschillende hiërarchische niveaus, dan zien we dat er op het niveau van het senior management nog geen 20% vrouwen zijn. Glazen plafonds bestaan op verschillende niveaus, bij sommige banken meer dan bij andere, op sommige afdelingen meer dan op andere. Er zijn verschillende redenen waarom het vandaag meer dan ooit van essentieel belang is om op alle niveaus in de financiële wereld vooruitgang te boeken op het gebied van de gendermix. We sommen er een aantal op.

De collectieve intelligentie verrijken....

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 12 tot 13