Abonneer Log in

Het andere Iran

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 2 (februari), pagina 58 tot 59

De economische malaise is minstens even groot als de politieke onvrede.

Na 33 jaar in België te wonen zie ik nog steeds censuur in de internationale berichtgeving inzake Iran. De Iraanse autoriteiten veroorzaakten in november 2019 een week lang een black-out van het nationale internet: om de binnenlandse berichtgeving naar de internationale media te voorkomen maar ook om het verder stimuleren van de interne protesten in de kiem te smoren. Want wie zet er deze protesten in Iran systematisch in de schijnwerpers? Niemand… behalve Trump misschien in zijn tweets! Hoe ironisch is de wereld? Hoe zou het zijn indien de media ook informatieve tijdslijnen zouden opstellen over de protesten in Iran?...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 2 (februari), pagina 58 tot 59