Abonneer Log in

Wat zoekt sp.a in de federale regering?

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 2 (februari), pagina 4 tot 8

Sp.a focust bij de federale onderhandelingen best niet enkel op trofeeën als een btw-tarief op elektriciteit van 6% of een minimumpensioen van 1.500 euro. De echte vraag die ze zich moet stellen: komt met de nieuwe regering het streefdoel van een samenleving van gelijken op langere termijn dichterbij?

Tony Blair bracht de Britse Labour Party in 1997, na een lange tocht in de wildernis waar zij verkiezingsnederlaag na verkiezingsnederlaag leed en bijna twintig jaar lang uitgesloten bleef van de macht, eindelijk weer naar 10 Downing Street. Tien jaar lang zou hij er de lakens uitdelen als eerste minister van het Verenigd Koninkrijk, vooraleer de fakkel door te geven aan Gordon Brown – die de eerste verkiezingen na het vertrek van Blair prompt weer verloor.

De nalatenschap van Blair is behoorlijk controversieel: als één van de aanjagers van de inval in Irak in 2003, waarbij hij niet terugschrok voor...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 2 (februari), pagina 4 tot 8