Abonneer Log in

Eindelijk 0,7%?

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 15 tot 17

Wint ambitie van realisme op Ontwikkelingssamenwerking?

'Voor een welvarend, solidair en duurzaam België'. De betekenis van die slagzin voor het ontwikkelingsbeleid van de regering-De Croo lezen we helemaal achteraan het Vivaldi-akkoord. 'Niet meteen de grootste prioriteit', zou je dan zeggen. Maar dat hoeft niet zo te zijn, temeer omdat het ontwikkelingsbeleid best voer kan zijn voor een pittig politiek debat. Binnen de zogenaamde 'ideologisch coherente' Zweedse coalitie botsten zij die vinden dat ontwikkelingssamenwerking vooral mensen vooruit moet helpen op diegenen die vinden dat het – letterlijk – mensen op hun plaats moet houden. Dat werd zichtbaar in de discussie over de keuze van de partnerlanden, waarbij...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 15 tot 17