Abonneer Log in

Is dit een klimaatregering?

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 62 tot 63

Vivaldi windt er geen doekjes om, we kunnen niet langer wegkijken van de klimaatcrisis. Ze verhoogt de ambitie en wil het beleid ermee in lijn brengen. Maar kan deze regering haar beloftes waarmaken? En zal het klimaatbeleid rekening houden met mensenrechten en de internationale ambities van deze regering?

De Vivalditrein vertrekt alvast met de juiste bestemming: steun voor de Europese Green Deal en het engagement om ook de eigen uitstoot te verminderen met 55% in 2030 (ten opzichte van 1990). De regering wil daarom het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP) aanpassen en dat is ook echt nodig. Dat zeggen niet...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 62 tot 63