Abonneer Log in

De juiste oorlog voeren

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 1 (januari), pagina 88

Er komen andere crisissen op ons af. Wat we nu meemaken zal klein bier blijken ten opzichte van de klimaatcrisis.

De oorlog tegen Covid-19 is totaal. Een oorlog? Het virus heeft helemaal geen vijandelijke bedoelingen. We lieten gewoon de deur open! We leven op een hoop, in miljoenensteden. We kappen massaal bossen, waardoor ontelbare grotendeels nog onbekende virussen een nieuwe habitat zoeken. We vreten wilde beesten, die ons besmetten. We hokken veel te veel vee en hoenderen op. We reizen er op los en lopen op plaatsen waar je eigenlijk alleen maar besmet kan worden. We nodigen het virus gewoon uit en kijken beteuterd als dit doet waarvoor het gemaakt is: zich vermenigvuldigen en verspreiden. Eigenlijk is het lang goed...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 1 (januari), pagina 88