Abonneer Log in

Hoe van de relance een duurzaam succes kunnen maken

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 1 (januari), pagina 28 tot 33

2021 wordt een scharnierjaar voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dit is het jaar waarin de relance de Europese Green Deal kan maken of breken. Maar wat zijn nu de cruciale voorwaarden voor een succesvol, duurzaam en toekomstgericht herstel na de COVID-19 crisis?

We leven in extreem gecompliceerde en uitdagende tijden. Geconfronteerd met de ernstigste gezondheidscrisis sinds vele decennia en bezorgd over de economische en sociale gevolgen die zullen volgen, moeten we ons volop voorbereiden op een digitale industriële revolutie die ons economisch systeem in een ongezien hoog tempo verandert en een klimaatuitdaging die zelfs het menselijk leven op aarde bedreigt als er geen urgente actie wordt ontwikkeld op een ongekende schaal.

WAKE-UP CALL

De COVID-19-crisis was alvast een stevige wake-up call. Ondanks waarschuwingen van experten waren we als samenleving niet voorbereid op een stevige pandemie. Het schokeffect op ons gezondheidssysteem en...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 1 (januari), pagina 28 tot 33