Abonneer Log in

Vlaamse veerkracht zonder armen?

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 2 (februari), pagina 4 tot 9

Tijdens de coronacrisis is de veerkracht van mensen die al weinig hadden, danig op de proef gesteld. Toch staat het woord 'armoede' niet één keer vermeld in het Vlaamse relanceplan dat de 'Vlaamse veerkracht' centraal zet. Waar blijft Vlaanderen?


Foto: Stefan De Wilde

Tijdens de coronacrisis is de veerkracht van mensen die al weinig hadden, danig op de proef gesteld. Toch staat het woord 'armoede' niet één keer vermeld in het Vlaamse relanceplan dat de 'Vlaamse veerkracht' centraal zet. Waar blijft Vlaanderen?

Dat 2020 een jaar was om vlug achter ons te laten. De golf van solidariteit die overal in Vlaanderen ontstond met de meest kwetsbaren was een deugddoend signaal. We lieten elkaar niet los. Vanaf het begin van de lockdown liepen middenveldorganisaties en burgerinitiatieven zich het vuur uit de sloffen om de vele noodlijdende medeburgers te helpen. Ze toonden de veerkracht van...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 2 (februari), pagina 4 tot 9