Abonneer Log in

Profiteren van de sociale zekerheid

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 3 (maart), pagina 72

We betalen te veel sociale bijdragen, zegt u? Voor zo veel lekkers wil ik er gerust nog wat meer betalen.

Ik kan het mij niet meer herinneren, maar ik ben geboren op een grijze maandag in 1986 in de Groenebriel in Negenduust Gent. Als kind had ik regelmatig last van oorontstekingen. Gelukkig kon ik terecht voor buisjes in mijn oren in het Jan Palfijn ziekenhuis. Ik had het er blijkbaar zo naar mijn zin dat ik er in mijn twintiger jaren een paar jaar een appartement tegenover huurde.

Met de kinderbijslag voor mijn broer en mezelf konden mijn ouders een deel van de onkosten betalen om mijn broer en mezelf naar de muziekschool en het voetbal te sturen – van...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 3 (maart), pagina 72