Abonneer Log in

Geef ons de geborgenheid van een gemeenschap

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 5 (mei), pagina 40 tot 41

Jongeren verlangen ernaar om niet alleen maar een IK, een individu te moeten zijn.

Het is eenvoudig te organiseren: je nodigt enkele mensen uit die zin hebben om naar elkaar te luisteren en met elkaar in gesprek te gaan, je zoekt een gezellige en coronaveilige ruimte, je reserveert voldoende tijd en je opent het gesprek met een warm welkom en de vraag: 'Is er iets dat jij in je leven wil veranderen'? Voor je het goed en wel beseft, zit je enkele uren verder en heb je een half notitieboekje volgekrabbeld met beschouwingen en rake gedachten over een ander leven, een beter leven.

Sinds kort gebruik ik het woord 'verbeeldingsatelier' om dit soort geestesarbeid...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 5 (mei), pagina 40 tot 41