Abonneer Log in

How to Fight Inequality

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 5 (mei), pagina 69 tot 71

Het boek van Ben Phillips is als een feelgoodfilm: het is niet altijd intellectueel hoogstaand, maar wel goed gemaakt, aangenaam, en je vergeet toch heel even de grote miserie in deze wrede wereld.

How to Fight Inequality

Ben Phillips
Polity Press, Cambridge, 2020

Ongelijkheid is de 'bepalende strijd van dit tijdperk', schrijft auteur Ben Phillips in de inleiding van zijn boek How to Fight Inequality. And Why That Fight Needs You. Bovendien is de stelling dat ongelijkheid grote problematische gevolgen heeft ondertussen ook mainstream binnen de mainstream internationale instellingen, van bij de paus over het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank tot de OESO en het Wereld Economisch Forum (WEF). Aan de hand van drie vragen wil Phillips, activist, voormalig campagneleider voor Oxfam en ActionAid en medeoprichter van de Fight Inequality Alliance, bijdragen aan het winnen van die belangrijke strijd tegen ongelijkheid....

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 5 (mei), pagina 69 tot 71