Abonneer Log in

Re-Union

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 9 (november), pagina 73 tot 75

Waarom de VS moet kijken naar Gent, als het over sociaal overleg gaat.

Re-Union

David Madland
Cornell University Press, New York, 2021

Enkele maanden geleden stuurde een collega mij een link naar dit boek van David Madland met als commentaar: "Vergeten te melden, zie dit boek voor de Amerikaanse kijk op collectieve onderhandelingen - maar waarschijnlijk staat daar niet veel nieuws in". Een snelle blik op de achterflap deed me hetzelfde verwachten. Nog een boek over hoe vakbonden zichzelf kunnen en moeten heruitvinden in de VS. Nog maar eens een boek van een auteur die vlotjes het hele Europese continent links laat liggen. Nog maar eens een boek die zijn inspiratie vooral haalt uit Groot-Brittanniƫ, Canada en Australiƫ.

Gelukkig zat ik helemaal...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 9 (november), pagina 73 tot 75