Abonneer Log in

Creëer een culturele en intellectuele ruimte op federaal vlak

Open brief aan links in Vlaanderen

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 61 tot 63

Beste Nederlandstalige vrienden,

Het is triest om te zeggen, maar jullie moeten het toch weten: voor veel linkse Franstaligen bestaan jullie gewoon niet. Voor hen is Vlaanderen, heel Vlaanderen, echt rechts en dat definitief. Het is zo rechts dat zelfs twee concurrerende rechtse stromingen, neoliberaal rechts en identitair rechts, er in één hybride partij samenleven, namelijk in N-VA. In Brussel en Wallonië lijkt het perspectief van een meerderheid N-VA/Vlaams Belang logisch voort te vloeien uit de eeuwige Vlaamse ziel waarmee we niets meer gemeenschappelijk mee hebben.

Toonaangevende Waalse persoonlijkheden begrijpen niets van de taal van de meerderheid van de inwoners...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 61 tot 63