Abonneer Log in

Bill Gates is gruwelijk selectief

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 4 (april), pagina 6 tot 8

We mogen ons klimaatbeleid niet opofferen aan de Nirvana Fallacy: concrete vooruitgang afwijzen omdat je denkt dat de perfecte oplossing om de hoek schuilt.

Bill Gates zegt dat ik een nerd ben. Of eigenlijk geeft hij toe dat hij zelf een nerd is, en vermits ik de eigenschap waarop hij die uitspraak baseert met hem deel, ik dus ook… Het boek van Gates Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden kreeg heel wat aandacht. Verrassend genoeg focuste men enkel op twee facetten: zijn 'pleidooi voor kernenergie' en de onfrisse kantjes van mecenaat, waarvan Gates natuurlijk een zeer vooraanstaand exponent is. Het boek is echter heel wat meer dan een pleidooi van een voorstander van nucleaire energie die daarmee zijn eigen bedrijfjes wil promoten. Laten we...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 4 (april), pagina 6 tot 8