Log in

De loden jaren van het linkse levensgevoel

Behalve in opiniestukken is er in de mainstream media nog nauwelijks plaats voor linkse analyse, laat staan voor een consequente linkse lijn. Uiteraard mag Thomas Piketty het komen uitleggen, dat is goed voor de oplage, maar de marktdominantie laat zich gevoelen in de Vlaamse media. We beleven de loden jaren van het linkse levensgevoel inzake informatievergaring. Dat was ooit anders.

DE GOUDEN JAREN VAN HET LINKSE LEVENSGEVOEL

In 2016 verscheen het boek De gouden jaren van het linkse levensgevoel. Het verhaal van Vrij Nederland (Uitgeverij Balans). Een verhaal over de gloriejaren van het mythische weekblad dat uit het oorlogsverzet ontstond en in de jaren 1960-70 zowat hét paspoort van het linkse levensgevoel was. In een periode van goed tegen fout was Vrij Nederland absoluut goed (en De Telegraaf, bijvoorbeeld, absoluut fout). Ook in Vlaanderen stak het blad met het logo naar buiten uit de jaszak of tas, bij wijze van statement, zodat iedereen kon zien dat men links was....

Samenleving en politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 1 (januari), pagina 58 tot 62