Log in

Geen N-VA’er op Onderwijs

Onderwijs is wellicht de lastigste Vlaamse portefeuille, maar tegelijk ook veruit de belangrijkste.

'Wat de komende verkiezingen onderscheidt van de vorige, is de gretigheid waarmee politieke partijen en politici de Onderwijsportefeuille in de Vlaamse regering claimen. Het was ooit anders', herinnert voormalig kabinetschef Dirk Van Damme zich. Dat is op zich inderdaad zeer goed nieuws. Het politieke project van de vorige Vlaamse regering stond, net zoals de federale, in het teken van 'jobs, jobs, jobs'. Het is een zeer terechte bekommernis, al bleek het een zeer duur beleid per gecreëerde job en waren slechts een minderheid van de jobs het rechtstreekse gevolg van beleid. Het aan het werk krijgen van mensen, en...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 2 tot 3