Abonneer Log in

Wetenschap in La La Land

Getuigenis uit Trumpland

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 16 tot 20

Als klimaatwetenschapper in de VS ben ik de strategie van negeren, ontkennen, ontkrachten, politiseren, polariseren ondertussen gewend geraakt. Het is ook de manier waarop Republikeinen met COVID omgaan. Kortetermijneconomie boven alles.

GETUIGENISSEN UIT TRUMPLAND

Een burgergezin leert griezelen
Sophie De Schaepdrijver
Ik doe enkel mijn verdomde werk
Björn Soenens
Wetenschap in La La Land
Valerie Trouet

In tijden van COVID en het verlies van internationale studenten, verkiezen veel Amerikaanse universiteiten gezondheidsrisico's boven financiële risico's. Hun beslissingen zijn in de eerste plaats gebaseerd op kortetermijneconomie, niet op wetenschap. Ze weerspiegelen zo de politieke beleidskeuzes in de VS, zowel wat betreft COVID als klimaatverandering.

COLLEGE COVID CONUNDRUM

Hier in de VS start het academiejaar wat vroeger dan in België. Op 24 augustus al opende de University of Arizona (UA), waar ik professor ben en deze herfst twee vakken geef, haar deuren. De 7.500 bachelorstudenten die op campus wonen, werden bij aankomst weliswaar op COVID getest, maar mochten...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 16 tot 20